Pinterest • 世界中のおしゃれアイデアまとめ

Pinterest でおしゃれアイデアをまとめましょう!

Mindmap en dyslectie

Met deze app leer je niet alleen beter spellen door het maken van oefeningen, elke spellingskwestie wordt eerst duidelijk uitgelegd. De app is helemaal gratis en is geschikt voor de tweede en derde graad. Je laat de leerlingen extra de spellingsregels inoefenen. Je kunt de app gebruiken ter differentiatie of in een hoekenwerk.

Ben je op zoek naar leuke opwarm- en tussendoorspelletjes. Klik dan op onderstaande link. De spelletjes zijn geschikt voor de hele lagere school. Je moet als leerkracht zelf uitmaken welke geschikt zijn voor jouw klas.

Een praktisch boek geschreven door Floor van Loo en Emiel van Doorn, met 7 aanraders hoe om te gaan met de cognitieve functies met kinderen tot 12 jaar.

dyslexie - Google zoeken

Mindmappen in de klas - YouTube

Consolideren van de woorden op de woordmuur met het Woordenhappertje!

Pelle Puzzelt is een woordspel bedacht door en voor dyslectische kinderen. Het spel is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar. De basis van het spel zijn woordzoekers. De game bevat 18 woordzoekers die steeds uitdagender worden. Nadat je een level goed hebt opgelost komt het spannende deel: aan het eind van de woordzoeker ontdek je het geheime woord en de letters daarvan moet je schudden. Ontdek zelf meer.

Een schoolsite met mooie voorbeelden en duidelijke uitleg over mindmappen.

Mindmap van Mindmappen met kleuters