Pinterest • 世界中のおしゃれアイデアまとめ

Pinterest でおしゃれアイデアをまとめましょう!

Een melkboer, melkman of melkslijter was iemand die langs de deur ging met voornamelijk melk en zuivelproducten, en eventueel een winkel dreef. Voor de uitvinding en grootschalige toepassing van de koelkast kwam de melkboer in Nederland dagelijks langs de deur. Het rondventen van de melk ging in de stad vaak met een transportfiets met een houten bak en later met een laag plateau waar twee bussen op konden staan. Maar er werd ook gevent met paard en wagen en zelfs hondenkarren.

ピンもと:Traveller

Why I love Amsterdam

Emancipated Amsterdam: Where women ride in Skirts, Heels and paint our bikes any dang color we want! #Amsterdam

1970. Japanese mother and child on bikes. Poster or ad. Color.

Geheugen van Nederland: 'Boeren (melkboeren) uit Noord-Holland (Waterland, Zaanstreek) brengen per boot melk naar Amsterdam, 1911. De handkar met melkbussen wordt vanaf het schip op de kade bij de Droogbak gereden.'

Een bruggentrekker, "kar-ga-door" in de volksmond, aan het werk [op de Magere Brug] in Amsterdam. Bruggentrekkers trokken voor een vergoeding zware karren over de steile bruggen over de grachten in de stad. Februari 1934. [Later is men de term "cargadoor" gaan gebruiken voor de scheepsmakelaar, als tussenpersoon betrokken bij het beladen en lossen van schepen].

Het schuren van de melkbussen

Riolering vroeger. Een stronttonnetjesschepper met twee emmers vol uitwerpselen uit een huis in de Jordaan in Amsterdam op weg naar de boldootkar van de gemeentereiniging. 13 september 1953.Faeces-collector collecting toilet-waste in buckets. Amsterdam, the Netherlands, 1953.